Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Verenigde Staten

Het Nederlands elftal heeft de achtste finales van het WK 2022 bereikt. Ze spelen zaterdag 3 december om 16.00 uur Nederlandse tijd tegen de Verenigde Staten. En dus kan het speculeren met de vermoedelijke opstellingen weer beginnen. Op deze pagina komen we weer met een vermoedelijke opstelling van Nederland tegen de Verenigde Staten.

Vermoedelijke opstelling Nederland en de Verenigde Staten

Zaterdag middag 3 december om 16.00 uur speelt Nederland tegen de VS. Het speculeren met de vermoedelijke opstellingen is weer begonnen en we hebben weer een vermoedelijke opstelling van Nederland tegen de Verenigde Staten.

Wederom zal bondscoach Louis van Gaal weinig tot niets zeggen over de (vermoedelijke) opstelling van het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Daar waar Memphis Depay tegen Senegal en Ecuador nog niet in de basis kon starten, begon hij tegen Qatar wel in de basis. Hij speelde ruim een uur. De verwachting is dan ook dat hij gewoon start in de basis zaterdag.

Doordat hij terugkwam van een blessure was de wedstrijd Nederland-Senegal te vroeg voor een basisplek. Hij speelde uiteindelijk het laatste half uur. Tegen Ecuador alleen de tweede helft. Van Gaal gaf tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Qatar al aan dat Memphis in de basis start en dat hij ongeveer een uur kon spelen. Waarschijnlijk kan hij tegen de VS nog wat langer dan een uur spelen.

Het systeem dat gespeeld wordt onder de bondscoach Van Gaal is duidelijk: 5-3-2. In onderstaande vermoedelijke opstelling zien we Memphis Depay en Cody Gakpo als de twee spitsen.

Onze vermoedelijke basisopstelling Nederland:

Doelman: Noppert
Verdedigers: Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind
Middenvelders: Frenkie de Jong, Klaassen, De Roon
Aanvallers: Memphis, Gakpo

Zodra de opstelling van het Nederlands elftal definitief is dan wordt dit hieronder direct geüpdatet. De widget hieronder toont ook een vermoedelijke opstelling, gebaseerd op de data van onze data-provider.

Vermoedelijke opstelling van de Verenigde Staten op 3 december:

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Verenigde Staten volgens Voetbal International (VI.nl)

Het voetbalblad VI komt ook altijd met een vermoedelijke opstelling. Hieronder, zodra ze deze bekend hebben gemaakt, de vermoedelijke opstelling van Voetbal International voor de wedstrijd van Nederland tegen Verenigde Staten in de achtste finales.

Doelman:
Verdedigers:
Middenvelders:
Aanvallers:

Opstelling Nederland tegen Qatar WK 2022 (29 november 2022)

Onderstaande spelers stonden in de basisopstelling in de wedstrijd van Nederland tegen Qatar op 29 november jl.):

Doelman: Noppert
Verdedigers: Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind
Middenvelders: Frenkie de Jong, Klaassen, De Roon
Aanvallers: Memphis, Gakpo

Opstelling Nederland tegen Ecuador WK 2022 (25 november 2022)

Onderstaande spelers stonden in de basisopstelling in de wedstrijd van Nederland tegen Ecuador:

Doelman: Noppert
Verdedigers: Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind
Middenvelders: Frenkie de Jong, Klaassen, Koopmeiners;
Aanvallers: Gakpo, Bergwijn

Opstelling Nederland tegen Senegal WK 2022 (21 november 2022)

Diverse media (onder andere het AD en de Telegraaf) wisten voor de wedstrijd tegen Senegal al te vertellen dat doelman Andries Noppert zou starten in de basis van het Nederlands elftal tegen Senegal. Dit zou voor Noppert zijn interlanddebuut betekenen.

De opstelling van het Nederlands elftal in de vorige wedstrijd. Onderstaande elf spelers stonden in de basis tegen Senegal op 21 november jongsleden:

Doelman: Noppert
Verdedigers: Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind
Middenvelders: Berghuis, Frenkie de Jong; Gakpo;
Aanvallers: Janssen, Bergwijn

Plaats een reactie