Visum Rusland WK 2018

Tijdens het WK 2018 is een visum voor Rusland niet nodig. Althans niet wanneer je Rusland bezoekt met het doel om de wedstrijden te bezoeken. President Poetin heeft onlangs bekend gemaakt dat voetbalsupporters die voor het WK 2018 naar Rusland willen komen, dan geen visum nodig hebben. Hiervoor is een speciale wet goedgekeurd.

visum rusland wk 2018

Fan-ID

Fans zullen wel geldige kaarten voor het WK 2018 nodig hebben om een ‘Fan-ID’  te krijgen. De kaarten en een Fan-ID zullen beiden van te voren aan te vragen zijn. Meer informatie omtrent het Visum-Vrij reizen in Rusland tijdens het WK 2018 volgt op deze website zodra de FIFA en Rusland dit bekend maken.

Toeristenvisum Rusland

Uiteraard bent u vrij om zelf gewoon een toeristenvisum aan te vragen voor uw reis naar Rusland. Ons advies is dit dan wel tijdig te doen (dit mag niet eerder dan 3 maanden vóór de reis) aangezien er volgens de Russische ambassade in Nederland niet zoiets bestaat als een ‘Spoed-Visum’. Het hangt wel een beetje van de situatie af. De prijs voor een toeristenvisum ligt rond de 65 euro.

Om een visum voor Rusland aan te vragen heeft u nodig:

  • Geldig paspoort of een reisdocument dat minimaal 6 maanden na terugkeer uit Rusland nog geldig is.
  • Een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier
  • Een recente pasfoto
  • Kopie van bewijs van uw ziektekostenverzekering. Let er op dat deze geldig moet zijn in Rusland.
  • Uw verblijfsgegevens (hotel etc).
  • Een ‘Rusland-verklaring” van uw zorgverzekeraar
  • Een ‘Letter of Invitation (LOI). Dit is een Russische uitnodiging

visum rusland tijdens wk 2018

Meer informatie over het aanvragen van een Visum voor Rusland vind je op https://www.rnvb.nl/. Verder zijn er diverse websites die je kunnen helpen met het aanvragen voor een visum. Ook bij georganiseerde reizen zul je geholpen worden met de aanvraag van het visum.