Makkelie scheidsrechter bij Spanje-Duitsland

De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie is door Wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als scheidsrechter bij de kraker tussen Spanje en Duitsland in Poule E van het WK 2022 voetbal. Dit wordt voor de 39-jarige arbiter zijn debuut op een WK voetbal als scheidsrechter op het veld. Tijdens het vorige WK voetbal in 2018 (Rusland) was Makkelie mee als VAR-official, waar hij VAR was bij onder meer de finale tussen Frankrijk en Kroatië.

Vorig jaar was Makkelie ook al actief bij internationale wedstrijden op het hoogste niveau, waar hij op het EK voetbal de scheidsrechter bij onder andere de halve finale tussen Engeland en Denemarken was.

Team Makkelie op het WK 2022

De grensrechters zijn Hessel Steegstra en Jan de Vries, beide de vaste assistenten binnen Team Makkelie. De VAR bij de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland is Pol van Boekel. Istvan Kovacs uit Roemenië is vierde man.

Spanje-Duitsland, kraker in groep E

Het duel dat Danny Makkelie gaat leiden, is direct een kraker. In Poule E moet Duitsland zich revancheren na het eerdere verlies tegen tegen Japan (1-2). De wedstrijd wordt zondag om 20.00 uur gespeeld.

Plaats een reactie