Waarom is er zoveel extra tijd op dit WK?

Een van de meest opvallende dingen dit WK voetbal is dat er erg veel extra tijd wordt bijgetrokken bij de wedstrijden tijdens dit WK 2022 in Qatar. Waarom is er ineens zoveel extra (blessure)tijd? Bij de wedstrijd van het Nederlands elftal werd er na de eerste en de tweede helft steeds ruim 9 minuten aan extra tijd toegevoegd.

De FIFA scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina had een week voor het WK in Qatar begon al gewaarschuwd voor het feit dat er veel extra tijd bij de wedstrijden op zou komen. Hij zegt er het volgende over.

Meer zuivere speeltijd op het WK voetbal

“We zijn tijdens het vorige WK (in 2018 in Rusland red.) al begonnen met het nauwkeuriger berekenen van de tijd die moet worden gecompenseerd. We hebben iedereen toen ook verteld om niet verbaasd te staan als het bord van de vierde official 6,7 of 8 minuten extra tijd aangeeft. De tijd die verloren gaat door het vieren van doelpunten, door wissels, blessuregevallen of rode kaarten moet altijd worden ingehaald.”

Wie berekent de extra tijd op dit WK?

De extra tijd wordt tijdens het WK voetbal in Qatar berekend door de video-assistent scheidsrechters op het WK 2022. De verwachting is dus dat ook tijdens de komende WK wedstrijden er veel meer extra blessuretijd is dan we gewend zijn.

Plaats een reactie