Wanneer geschorst en wanneer vervallen de gele kaarten op het WK voetbal?

Nu alle landen beginnen aan de derde speelronde van de groepsfase en we de achtste finales van het WK naderen, zijn er een aantal spelers die al op een of twee gele kaarten staan. Wanneer worden spelers geschorst op dit WK 2022 voetbal? En wanneer vervallen de gele kaarten tijdens een WK voetbal? Op deze pagina alles over schorsingen, gele kaarten en de gevolgen van een eventuele direct rode kaart.

Wanneer wordt een speler geschorst op het WK?

Een voetballer op het WK wordt geschorst na het krijgen van twee gele kaarten of na een direct rode kaart. Als een speler twee keer geel krijgt in een wedstrijd, dus een rode kaart, dan is hij ook de volgende wedstrijd geschorst. Na de schorsing staat de teller weer op nul en wordt de speler pas weer geschorst na twee gele kaarten.

Mocht een speler in een wedstrijd een directe rode kaart gekregen hebben, dan is hij minimaal 1 wedstrijd geschorst. De FIFA bepaalt dan of hij 1 of meerdere wedstrijden schorsing krijgt.

Wanneer vervallen de gele kaarten tijdens het WK?

De gele kaarten vervallen pas ná de kwartfinales van het WK 2022. Dus wanneer een speler tijdens de kwartfinales zijn tweede gele kaart krijgt, is hij geschorst voor de eventuele halve finales van het WK voetbal. Deze regel is vooral zo ingevoerd om ervoor te zorgen dat spelers een eventuele finale niet missen door 2 gele kaarten.

Welke spelers hebben geel?

Hieronder het actuele overzicht van alle spelers die al geel hebben gekregen tijdens een of meerdere wedstrijden op dit WK voetbal.

2 gedachten over “Wanneer geschorst en wanneer vervallen de gele kaarten op het WK voetbal?”

Plaats een reactie