Dit zijn de teams om in de gaten te houden tijdens het volgende WK

Op 2 december 2010 werd het WK van 2022 aan Qatar toegewezen. Een grote verrassing waar aardig wat haken en ogen aangezeten hebben. Inmiddels twaalf jaar verder en gaat het toernooi ondanks alles gewoon door. Nu het WK voetbal bijna begint is het tijd om te kijken naar de teams die op het WK gaan spelen. Let wel op; het wordt geen WK dat je op een warme zomerdag in de tuin kunt volgen. Het WK 2022 wordt in de winter gespeeld, omdat de zomermaanden in Qatar simpelweg veel te heet zijn.

Welke landen zijn favoriet voor de titel?

Bij het kijken naar de lijst met favorieten, wordt voornamelijk gekeken naar de ranglijsten van FIFA zelf. Als we dat zouden doen, zou België op de favorietenplek staan, op de voet gevolgd door Brazilië. Na een klein gat volgen Engeland en Frankrijk. Menig Nederlander zou de wenkbrauwen omhoog laten schieten bij het zien van België op de eerste plek, maar het wordt nog veel erger. Nederland staat namelijk op plek 11 en daarmee is de kans op de wereldtitel voor ons bijzonder klein.

rode duivels wk 2022 voetbal
Foto via Depositphotos ( thenews2.com)

Maken we een sprong naar de bookmakers, dan zien we België niet in top 5 terug (nee, Nederland ook niet helaas). Volgens de bookmakers gaat de strijd vooral tussen Brazilië, Frankrijk en Engeland. De top vijf wordt afgemaakt met Spanje en Duitsland.

Waarop is dit nou eigenlijk gebaseerd?

De voorspellingen worden gebaseerd op de huidige ranglijsten, en een zeer belangrijke tweede factor. De groepsfase is grotendeels al bepaald. Kijken we naar de tegenstanders van Engeland, Brazilië en Frankrijk in de groepsfase, dan zijn deze drie landen op papier al door, zonder enige kleerscheuren. Zo komt Engeland onder andere Iran en de Verenigde Staten tegen, speelt Brazilië tegen Servië, Zwitserland en Kameroen en moet Frankrijk het alleen op het veld nog afmaken tegen Tunesië, Denemarken en een derde tegenstander (Australië, UAE of Peru).

Even een stapje terug naar ons eigen gebied. Hoe zit het dan met het Nederlands elftal en België? België zou op papier geen moeite moeten hebben in de groepsfase tegen Ghana, Marokko en Kroatië. Nederland neemt het op tegen gastland Qatar dat zich automatisch gekwalificeerd heeft als gastland, Ecuador en Senegal. Daarmee lijken de kaarten voor zowel Nederland als België ook prettig geschud te zijn, al start het voor de grotere landen pas echt na de groepsfase.

Welke factoren gaan een grote rol spelen?

Het WK wordt ditmaal niet gespeeld in de zomermaanden, maar in de winter. Dat betekent dat nationale competities aangepast moeten worden en dat voetballers hun schema aan moeten passen (omdat de FIFA-bazen zo nodig geld in hun eigen zak wilden steken). Dit kan een grote rol spelen wanneer bepaalde competities langer door blijven lopen of spelers moeite hebben met het omschakelen, zeker omdat het WK nu midden in het seizoen valt. Ook is het goed om te kijken naar de chemie binnen de teams, zeker in de eerste wedstrijden. Laat een favoriet belangrijke punten liggen, dan kan de favorietenlijst er namelijk ineens compleet anders uit komen te zien!

Weddenschappen afsluiten op het WK in Qatar?

Alle bookmakers hebben al odds klaarstaan voor het WK in Qatar, waar je nu al geld in kunt zetten op het land dat volgens jou het WK gaat winnen. Ook kun je inzetten op de onderlinge wedstrijden, waarbij tal van gokmogelijkheden klaar zullen staan. Wanneer we eenmaal dichter bij de startdatum van het toernooi komen, zal er ook aanzienlijk meer informatie zijn over de teams en de kanshebbers. In de tussentijd kun je alvast naar de voorspelde winnaars kijken of een account aanmaken om straks te gaan spelen. Het beste online casino van Nederland vind je hier (plus informatie over betting om het je nog makkelijker te maken).

Dus, wie gaat het WK van 2022 winnen?

Brazilië is favoriet, maar Engeland heeft iets goed te maken na het verlies op penalty’s tijdens het EK van 2020, dus daar hebben we ook hoge verwachtingen voor. Frankrijk staat ook hoog op de lijst, waar landen als Nederland en België het behoorlijk zwaar zullen krijgen wanneer we naar het speelschema van het WK in 2022 kijken.

Plaats een reactie