Is Nederland favoriet tijdens het WK 2022?

Op maandag 21 november 2022 is het eindelijk zo ver. Dan speelt Nederland in de openingswedstrijd van het WK 2022 tegen Senegal. De ploeg van Louis van Gaal maakt zich op voor drie groepswedstrijden in Poule A. Tijdens de loting in april kwamen Senegal, Qatar en Ecuador als tegenstanders van Oranje uit de kokers rollen. Nederland is dan ook de grote favoriet om zich te plaatsen voor de achtste finales van het WK voetbal eind 2022.

Stadion WK 2022 voetbal in Qatar in opbouw. Foto door Ben Koorengevel via Unsplash

Zoals eerder gezegd speelt Nederland in de openingswedstrijd van het WK tegen het Senegal van Liverpool-ster Sadio Mané. Nederland is in deze wedstrijd de favoriet volgens de wedkantoren. Wil je een weddenschap plaatsen op Nederland als winnaar van deze wedstrijd dan krijg je bij de bookmaker 1,75 keer je inleg terug als je inzet op onze Oranje Leeuwen.

Nederland geen topfavoriet

nederland kanshebber WK 2022 unsplash
Afbeelding via unsplash (door https://historyofsoccer.info/)

Op een site als betsquare kun je de beste bookmakers vinden. Als je kijkt naar het gehele toernooi en de kanshebbers om het WK van 2022 te winnen dan behoort Nederland helaas niet tot de favorieten. De kansen van Nederland wordt door de wedkantoortjes net zo groot ingeschat als die van België en Portugal. Je krijgt namelijk 15 keer je inleg terug als Nederland voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen voetbal weet te worden.

De grote favorieten voor dit WK 2022 zijn de bekende namen als Brazilië, Engeland en Frankrijk. Waarvan een hoop ogen gericht zullen zijn op de WK-winnaar van 2018, Frankrijk. Waar superster Karim Benzema onlangs weer toegelaten is in de selectie van Didier Deschamps. Dit nadat de spits van Real Madrid jaren niet werd opgeroepen door betrokkenheid bij een afpers schandaal.

Frankrijk een van de favorieten

Nu met Benzema terug in de ploeg lijkt Frankrijk weer een groot kanshebber. Ook met hun poule zouden de Fransen weinig moeite moeten hebben. Frankrijk zit namelijk in poule D samen met Denemarken, Tunesië en de winnaar van de play-offs wedstrijden tussen VAE, Australië en Peru. Het lijkt daarom een zekerheid dat Frankrijk het weer ver gaat schoppen dit toernooi.

Een leuke weddenschap kan daarom zijn om superster Kylian Mbappé aan te wijzen als topscorer van het WK 2022. Dit levert namelijk 12 euro op in de wedkantoren. Hou je niet van sportweddenschappen maar wil je toch een gokje wagen? Dan zijn er online genoeg alternatieven te vinden zoals online blackjack. Genoeg mogelijkheden om het komende WK voetbal extra spannend te maken.

Plaats een reactie