Kan Nederland winnen van Argentinië op het WK 2022?

Komende vrijdag 9 december 2022 om 20.00 uur speelt Nederland de kwartfinale van het WK 2022 tegen Argentinië. Kan Nederland winnen van Argentinië op het WK 2022 voetbal in Qatar? Hieronder gaan we wat dieper in op deze wedstrijd en bekijken we de odds die de bookmakers geven voor het Nederlands elftal en het team van Argentinië. Tevens doen we wat voorspellingen en kijken we naar de reeds gespeelde onderlinge wedstrijden.

Wat denken de bookmakers van Nederland-Argentinië?

De bookmakers vinden Argentinië licht favoriet om door te gaan naar de halve finales van het WK 2022. In onderstaande afbeelding zie je de verschillende odds die de Nederlandse bookmaker BetCity.nl aan deze wedstrijd hangt. Zo kan je zien dat de odds dat Nederland de volgende ronde bereikt ligt op 2.4 en dat de odds dat Argentinië de volgende ronde bereikt ligt op 1.60.

odds Nederland Argentinië WK 2022 kwartfinale
De odds van de Nederlandse bookmaker BetCity.nl

Voor zover de kansen, over naar de analytici.

Marciano Vink en Kees Luijckx

Marciano Vink denkt dat Nederland een serieuze kans heeft om te winnen van dit Argentinië. Hij zag in gesprek bij het ESPN-programma WK Praat wel dat Nederland na een matige groepsfase het beter deed in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Kees Luijckx, oud-speler van onder meer AZ en SønderjyskE in Denemarken, sloot zich aan bij de woorden van Vink. Hij gaf aan dat Argentinië wel te verslaan is, alhoewel ze wel onvoorspelbaar zijn en uit het niets kunnen scoren. Helemaal met iemand als Lionel Messi in de gelederen.

Waar liggen de kansen van Oranje?

De kansen van Oranje liggen bij de verdediging van Argentinië. Deze oogt dit WK voetbal nog niet heel zeker. Wanneer Nederland in balbezit druk kan blijven zetten op de verdedigers van de Argentijnen gaan er wel kansen komen.

Wat denken kijkers van het Jeugdjournaal?

Kijkers van het Jeugdjournaal, dat zich richt op de jeugd tussen de 9 en 12 jaar oud, hebben ook gestemd op wie zij denken dat er gaat winnen tussen Nederland en Argentinië. Hieronder de tussenstand van de poll, gemeten op 5 december om 15.44 uur.

screenshot poll Jeugdjournaal Nederland Argentinië WK 2022
Foto: screenshot poll Jeugdjournaal Nederland Argentinië WK 2022 – Jeugdjournaal.nl

3 gedachten over “Kan Nederland winnen van Argentinië op het WK 2022?”

Plaats een reactie