Nederland tegen Ecuador, wat kunnen we verwachten?

Het Nederlands elftal is het WK 2022 in Qatar goed begonnen met 2-0 winst in het eerste groepsduel op Senegal. Het duel verliep weliswaar stroef maar met goals van Cody Gakpo (0-1) en invaller Davy Klaassen (0-2) slaagde Oranje erin om toch de buit binnen te halen.

Op dus naar de tweede wedstrijd, aanstaande vrijdag tegen Ecuador op het WK 2022 (17.00 uur Nederlandse tijd). Mocht Nederland deze wedstrijd ook winnen, dan heeft het elftal van bondscoach Louis van Gaal grote kans om winnaar van Groep A van het WK voetbal te worden omdat daarna alleen nog gastland Qatar wacht. 

Wint Oranje Groep A?

Maar eerst dus het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Dat land won eveneens zijn eerste groepswedstrijd (0-2), tegen Qatar. Nederland heeft een behoorlijke kans ook deze wedstrijd te winnen. Ecuador heeft een aanzienlijk kleinere kans om te winnen volgens de goksites en Oranje blijkt populair onder gokkers die gebruikmaken van de meest recente bonussen op uni-bonus-code.nl om het elftal te steunen. Je kunt hier wedden op Nederland en op de andere landen in het toernooi. Nu de eerste ronde van de groepsfase er bijna op zit, zijn de verwachtingen van voor het toernooi wel enigszins veranderd, dus houd daarom de huidige weddenschapsmarkten en veranderingen goed in de gaten.

Nederland viert feest tegen Uruguay WK 2010
Copyright foto van Crystian Cruz: https://www.flickr.com/photos/crystiancruz/

Mocht Nederland ook zijn tweede duel in Groep A winnen, dan lonkt de eerste plaats in deze groep. Van de derde tegenstander, Qatar, heeft Oranje niet veel te duchten, zeker niet getuige de zwakke indruk die het land achterliet in de openingswedstrijd van het WK tegen Ecuador.

Ervan uitgaande dat Oranje Groep A inderdaad wint, dan is de mogelijke tegenstander in de knock-outfase al bekend want dat wordt een land uit Groep B van het WK 2022.

Groep B bestaat uit Engeland, Wales, Iran en de Verenigde Staten. Wint Oranje de eigen poule, dan speelt het tegen de nummer 2 uit Groep B. Er gemakshalve van uitgaand dat Engeland Groep B wint, dan zou de nummer twee van die groep, waarschijnlijk Wales of mogelijk de Verenigde Staten, de volgende tegenstander worden. Het Nederlands Elftal doet er sowieso beter aan om de eigen groep te winnen, want mochten de mannen van Louis van Gaal tweede worden, dan treffen ze de nummer 1 uit Groep B en dat is naar alle waarschijnlijkheid Engeland. En laat dat nou een van de favorieten zijn voor de wereldtitel. Zeker na de overtuigende 6-2 overwinning op Iran

Ecuador, een gevaarlijke outsider?

Nederland en Ecuador speelden twee keer eerder tegen elkaar: in 2006 (1-0 voor Nederland) en in 2014 (1-1). Nederland en Ecuador speelden nog niet eerder tegen elkaar op een WK.

Laten we eens wat beter kijken naar de komende tegenstander van Nederland aanstaande vrijdag. Ecuador won dan wel zijn eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Qatar (0-2), maar echt overtuigen kon het Zuid-Amerikaanse land niet. Uitblinker bij de Ecuadorianen was spits en aanvoerder Enner Valencia, die bij de Turkse topclub Fenerbahçe speelt. Valencia scoorde tegen Qatar beide doelpunten, maar viel wel uit met een enkelblessure. Zoals het er nu naar uitziet valt de blessure mee en kan hij gewoon tegen Nederland spelen.

Terugblikkend op de wedstrijd Qatar-Ecuador ligt het in de lijn der verwachting dat Oranje ook van Ecuador zou moeten kunnen winnen. Maar het spel van de Zuid-Amerikanen was niet van een dergelijk hoog niveau dat de mannen van Louis van Gaal zwaar onder de indruk zullen zijn. Toch is Ecuador ook wel een gevaarlijke outsider. Zeker met een speler als Valencia in de ploeg. Een ander aandachtspunt is de solide verdediging van Ecuador. In de laatste zeven wedstrijden die het land heeft gespeeld kregen ze geen enkel doelpunt tegen. Werk aan de winkel dus voor Memphis Depay en zijn medeaanvallers om hier verandering in te brengen.

Met nog twee wedstrijden te gaan mogen we al voorzichtig hopen dat Oranje aanspraak maakt op groepswinst en doorgaat naar de achtste finales van het WK 2022 in Qatar. Want ook al ging het dan misschien niet heel soepel in de eerste wedstrijd tegen Senegal, Ecuador en Qatar zullen geen tegenstanders zijn waar aanvoerder Virgil van Dijk en zijn mannen wakker van zullen liggen. 

Plaats een reactie