Officiële WK 2022 bal van Adidas gepresenteerd

Vlak nadat bijna alle deelnemers van het WK voetbal 2022 bekend zijn geworden, hebben de organisatie en Adidas de officiële WK wedstrijdbal gepresenteerd. Na vele maanden testen is hij nu af. De bal wordt door Adidas gepresenteerd als meest duurzame en meest snelle bal in de historie van de Wereldkampioenschappen voetbal. De nieuwe WK 2022 Al Rihla bal is te koop bij onder andere voetbaldirect.nl.

officiele wk 2022 bal Adidas Al Rihla
Afbeelding via Adidas: https://www.adidas.co.uk/al-rihla-pro-football/H57783.html

Officiële WK voetbal heet “Al Rihla”

De officiële WK bal heet “Al Rihla”, wat “reis” betekent in het Arabisch. Het ontwerp is gebaseerd op de Arabische cultuur en architectuur. De komende maanden gaat de WK bal letterlijk ook een reis maken, want hij gaat 10 wereldsteden aan doen ter promotie van het WK voetbal.

Duurzame en snelle bal

Uit data en testen in diverse laboratoria is gebleken dat dit de meest snelle bal tot nu is. De bal zou moeten uitblinken op het gebied van snelheid, nauwkeurigheid en stabiliteit in de lucht.

Er is ook aan het milieu gedacht. Door gebruik te maken van enkel lijm en inkt op waterbasis is de bal de meest duurzame uit de WK geschiedenis. Daarnaast zal Adidas 1% van de omzet van deze nieuwe Al Rihla bal doneren aan Common Goal, een stichting opgericht door de Spaanse voetballer Juan Mata, dat zich inzet voor diverse voetbalprojecten in de wereld.

Plaats een reactie