Openingsceremonie WK 2022, waar te zien en hoe laat?

Op 20 november 2022 is het zover: de openingswedstrijd van het WK 2022 voetbal in Qatar. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het WK voetbal, is de openingsceremonie van het WK 2022 gepland. De organisatie heeft laten weten dat het een spektakel gaat worden met veel vuurwerk. Op deze pagina lees je hoe laat deze ceremonie begint en waar je de openingsceremonie live op TV en internet kunt zien.

Openingsceremonie voorafgaand aan de openingswedstrijd van het WK Qatar

Gastland Qatar speelt na de openingsceremonie de openingswedstrijd tegen Ecuador. Beide landen zitten ook bij het Nederlands elftal in poule A van het WK 2022. Senegal is het vierde land in deze groep.

Hoe laat begint op de openingsceremonie van het WK 2022 in Qatar?

De openingsceremonie begint rond 15.30 uur Nederlandse tijd. De opening van dit WK voetbal is in het Al Bayt Stadion. Dit stadion heeft een capaciteit van 60.000. Het Nederlands elftal moet ook een wedstrijd in dit stadion spelen. Op 29 november speelt Oranje hier tegen het gastland Qatar.

Hoe laat is de openingswedstrijd?

Als de rook van het vuurwerk van de openingsceremonie is weggetrokken, is het tijd voor de openingswedstrijd. Deze wedstrijd gaat tussen Qatar en Ecuador en begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

DagDatumTijd (NL)SpeelstadThuisUitUitslag
Zondag20 november 202217.00Al Bayt
Qatar
Ecuador
0 - 2

Waar is de openingsceremonie te zien?

De openingsceremonie van het WK 2022 voetbal in Qatar wordt in Nederland uitgezonden door de NOS op NPO 1. De LIVE uitzending begint op NPO1 om 15.13 uur. Aansluitend wordt de wedstrijd tussen Qatar en Ecuador live uitgezonden. Het is ook via nos.nl te volgen via de online livestream.

Bekijk hier het volledige speelschema van het WK 2022 voetbal in Qatar.

9 gedachten over “Openingsceremonie WK 2022, waar te zien en hoe laat?”

  1. Eindelijk, gaan we het nu over voetbal hebben. Orange gaat, er is veel aandacht geweest over de gastarbeiders dus nu voetballen aub.Ben benieuwd.
    Morgenmiddag om 15.00 de openingsceremonie.

    Beantwoorden
    • Yes!! dat gezeik over gastarbeiders die vrijwillig naar Qatar vertrekken voor een beter bestaan. Als dat beter bestaan volgens de media zo verschrikkelijk is ….vraag je dan af hoe mensonterend het in hun eigen land is. Laten ze daar hun vergrootglas op schijnen. De kinderen die moeten werken voor een dubbeltje per dag. Vrouwen in veel te kleine hokken, rijstvelden, fabrieken ect voor een kwartje per dag en hun mannen die in donkere mijnen kruipen voor een aalmoes. Hoeveel levens heeft dat wel niet gekost. ….Dussss inderdaad lekker voetbal kijken en juichen voor Oranje. Deze zaken hebben niets met elkaar te maken en dient op een ander platform besproken te worden.

      Beantwoorden

Plaats een reactie