Sadio Mané mist definitief WK 2022

De Sengalese sterspeler Sadio Mané mist definitief het WK 2022 voetbal in Qatar. Even was er nog hoop voor de selectie van Senegal dat Mané eventueel de tweede of derde groepswedstrijd van Senegal nog mee kon doen, maar vandaag kwam de bondsarts van Senegal met het slechte nieuws dat het herstel te langzaam gaat om het WK te kunnen spelen.

Op een persconferentie van Senegal zei de bondsarts er het volgende over: “Helaas blijkt uit de MRI-scan die we hebben gemaakt dat het herstel niet zo snel gaat als we hadden gehoopt. We hebben daarom helaas moeten besluiten om Sadio terug te trekken voor het WK”

Vorige week al geopereerd

Sadio Mané, uitkomend voor Bayern München, raakte vlak voor het begin van de winterstop geblesseerd. Op 8 november ging het mis in zijn knie in zijn laatste competitiewedstrijd voor het WK 2022. Hij werd daarop direct geopereerd en er was volgens zijn clubartsen goede hoop dat hij op het WK voetbal kon gaan spelen. Nu blijkt dus uit een MRI-scan dat het herstel van de operatie te langzaam verloopt om fit genoeg te zijn om komende weken te kunnen spelen.

Senegal in Groep A, samen met Nederland

Senegal, Afrikaans kampioen, is ingedeeld in Groep A. Hier zitten ook het Nederlands elftal, gastland Qatar en Ecuador in. Hieronder het programma van Senegal tijdens de groepsfase van het WK 2022.

Plaats een reactie