Spaaractie Jumbo spencer voor het WK 2022 met ‘hoofdspencer’

Jumbo supermarkten heeft als eerste grote Nederlandse supermarkt de Oranje spaaractie voor het WK 2022 voetbal gelanceerd. De Jumbo komt met een oranje spencer. Het gaat om een gebreide spencer voor tijdens het WK 2022, die je, als je hem omdraait, ook als boodschappentas kunt gebruiken.

Hoofdspencer knipoog naar KNVB

De term term ‘hoofdspencer’ is een flinke knipoog naar de KNVB. Tijdens het EK voetbal van vorig jaar werd Jumbo door de KNVB op de vingers getikt omdat hun campagne met de Snollebollekes en de Juichcape te veel zou verwijzen naar het Oranje van het Nederlands elftal, iets wat alleen de officiële hoofdsponsors van de KNVB mogen. En daartoe behoort onder andere de Albert Heijn.

Jumbo spencer WK 2022 voetbal
Foto: Screenshot uit de reclamevideo van Jumbo voor de Jumbo spencer voor het WK 2022 voetbal

Hoe spaar je voor de Jumbo Oranje spencer voor het WK 2022?

De spaaractie van de Jumbo loopt volgens hun eigen website van 2 november tot en met 6 december 2022. Om een Oranje hoofdspencer te bemachtigen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Zorg dat je een volle spaarkaart hebt. De spaarkaart is vol als je 10 juichzegels hebt verzameld. Bij aankoop van iedere 10 euro aan boodschappen bij de supermarkt krijg je één spaarzegel.
  • Met de volle kaart kan je voor 5,00 euro een Oranje hoofdspencer kopen
  • De spencer is ook los te koop, zonder de juichzegels. Hij kost los € 11,99

Video reclame spaaractie Jumbo spencer WK voetbal van TV gehaald

Inmiddels heeft Jumbo de commercial van de TV en het YouTube-kanaal gehaald. Dit komt door felle kritiek op de video. In de video waren hossende bouwvakkers te zien. Bij de bouw van de stadions van het WK 2022 in Qatar zijn vele doden gevallen en werden massaal mensenrechten geschonden. Jumbo bood direct na de ophef excuses aan en gaf aan nu in te zien dat er in de video een link te maken is naar de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in Qatar.

UPDATE: Ook spaaractie Jumbo gestaakt

Op Twitter gaf de webcareafdeling van de supermarktketen aan dat nu ook de WK spaaractie stopgezet is en dat de WK spaarpunten niet meer zichtbaar zijn in de Jumbo app. “Oranjefans die dat willen kunnen de spencer en andere oranjeartikelen nog wel kopen in onze winkels.”

5 gedachten over “Spaaractie Jumbo spencer voor het WK 2022 met ‘hoofdspencer’”

Plaats een reactie