WK voetbalpoule maken

Wil je voor het komende WK 2022 een WK voetbalpoule maken om samen met je vrienden te spelen? Op deze pagina geven we je een handig overzicht van alle mogelijkheden voor het maken en voorspellen van een eigen WK voetbalpoule.

Allereerst: is het voetbalpoule of voetbalpool?

Volgens onzetaal.nl is het voetbalpool wanneer het gaat om het voorspellen van wedstrijden. De landen die meedoen zijn ingedeeld in een voetbalpoule. Maar omdat de meeste mensen tegenwoordig voetbalpoule hanteren, gebruiken wij dat woord ook.

WK voetbalpoule maken 2022
Klik op de afbeelding en je gaat direct naar onze gratis WK poule

Een WK voetbalpoule maken

Deze keer zal het WK worden gehouden in Qatar. Het WK 2022 voetbal zal weer een mooi sportevenement worden en daar hoort natuurlijk ook een voetbalpoule bij. Het is niet alleen leuk om mee te doen aan een poule en geweldige prijzen te winnen, maar het is ook vooral leuk om een eigen poule te beginnen. Met de juiste tips zorg je ervoor dat je op een betere manier meedoet aan een voetbalpoule en je winkansen groter worden. Daarnaast is een WK voetbalpoule maken niet altijd even makkelijk. Hoe maak je zelf zo’n voetbalpoule aan en hoe zorg je ervoor dat mensen het leuk vinden om mee te doen?

Waarom meedoen aan een WK voetbalpoule?

Het kijken naar een voetbalwedstrijd is leuk. Tijdens het WK zullen er ook veel mensen weer achter de televisie zitten om hun favoriete land te supporten. Het is nog veel leuker om zelf ook wat te winnen tijdens een voetbalwedstrijd of toernooi. Daarom worden er poules georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Door op de juiste scores, teams en uitslagen in te zetten, kun je prachtige prijzen winnen. Het is al leuk wanneer je de uitslagen met je familie en je vrienden kunt vergelijken. Door mee te doen aan een voetbalpoule, kijk je met hele andere ogen naar de wedstrijden die worden gespeeld.

Hoe werkt een voetbalpool?

Als je nog nooit eerder hebt meegedaan aan een voetbalpool, dan kan het wat lastig zijn om te begrijpen wat het inhoudt. Daarom leggen we het aan je uit. Voordat een ronde begint, vul je in een voetbalpoule je voorspellingen in over de wedstrijden die worden gespeeld. Zo kun je bijvoorbeeld bij het WK voorspellen welke teams er gaan winnen of verliezen, welke scores er zullen worden behaald en is het zelfs mogelijk om te voorspellen welke spelers er zullen scoren.

Dit laatste punt zie je vaak terug bij wat uitgebreidere poules. Je wint punten wanneer je voorspellingen goed zijn. In een poule zet je ook altijd in op je favoriet. Als je favoriete team de finale haalt, ben je ook de grote winnaar van de poule.

Het is niet altijd nodig om de voorspellingen voor alle wedstrijden vooraf in te vullen. Bij sommige voetbalpools is het ook mogelijk om per ronde in te zetten. Als je favoriete team er tussentijds niet meer bij is, kun je voor een ander team kiezen. Je krijgt dus steeds punten wanneer je een goede voorspelling hebt gedaan. Soms is het ook mogelijk om bonuspunten te behalen door bijvoorbeeld te kiezen voor de winnende landen. Wie na afloop van de WK pool 2022 de meeste punten heeft, is de winnaar.

Tips voor het invullen van een WK voetbalpool

Iedereen die meedoet aan een voetbalpool wil natuurlijk gaan voor de winst. Maar, hoe vul je een voetbalpool goed in en hoe vergroot je de kans om te winnen? Je zou natuurlijk zonder enige kennis en interesse kunnen gaan raden, maar het beste is om je een beetje te verdiepen in de spelende teams en de winkansen die ze hebben. Daarom hieronder een aantal tips voor het invullen van een voetbalpool.

Het is natuurlijk voor niemand mogelijk om vooraf te weten wie de winnaars zullen zijn, maar je kunt wel kijken naar de historische resultaten van de spelende teams, zodat je een beetje weet hoe sterk ze zijn.  Hebben de betreffende teams in het verleden al tegenover elkaar gestaan en staan ze nu weer tegenover elkaar? En wat waren toen de resultaten? Houd er rekening mee dat de spelers van het team anders kunnen zijn en dat ook de strategieën die het team toepast anders kunnen zijn dan in het verleden. Kijk ook naar de meest voorkomende uitslagen op voorgaande WK’s.

poules WK 2022 voetbal

Een andere tip is door de quoteringen van de correcte uitslagen op te zoeken bij de bookmakers van het WK 2022. Bookmakers zijn altijd bezig met voetbalwedstrijden en hun strategieën zouden je enigszins kunnen helpen met jouw pool. Je kunt ook kijken naar wat de anderen in de pool voorspellen. Vaak kun je vooraf al zien wat de populaire uitslagen zijn. Het kan zijn dat het land waarop het meeste gestemd is de winnaar zou kunnen worden.

Soms heb je het gevoel dat een wedstrijd in gelijkspel zou kunnen eindigen. Dan is het aan te raden om het gelijkspel te zetten op 1-1. Dit, omdat de meeste wedstrijden die in gelijkspel eindigen, terechtkomen op een eindscore van 1-1. Houd ook altijd het nieuws over de wedstrijden goed in de gaten. Dit nieuws zou kunnen helpen om je voorspellingen op het laatste moment nog aan te passen.

Tips voor het organiseren van een voetbalpool

Als je al een tijdje hebt meegedaan aan verschillende voetbalpools, kan het een uitdaging zijn om een eigen voetbalpool te organiseren. Hoe kun je dit het beste aanpakken en hoe houd je de scores op een goede manier bij?

Het leukste van een eigen pool is dat je deze een eigen naam kunt geven. Daarnaast bepaal je ook zelf de inleg en de regels. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om na afloop van de pool de inleg onderling te verdelen.  Een eigen pool kun je het beste in Excel maken. Hier kunnen de voorspellingen in een spreadsheet worden bijgehouden en kan de score makkelijk door het programma zelf worden berekend. Het kost wel even wat tijd om de formules te maken en daarnaast kan het programma ook foutgevoelig zijn. Daarom kun je op het internet enkele templates vinden die je kunt gebruiken.

Deze kunnen ook vaak niet worden bewerkt, waardoor de scores op een betrouwbare manier worden bijgehouden. Je bent dan wel gebonden aan de puntentelling en de regels van de maker van het bestand. Als je geen gebruik wilt maken van Excel, dan kun je ook pools maken op poolwebsites. Deze websites zijn speciaal gemaakt voor het organiseren van poolwedstrijden.

Een andere tip is om vooraf te bepalen wat de te winnen prijzen zijn en hoe deze zullen worden verdeeld. Wil je bijvoorbeeld ook troostprijzen uitdelen of krijgen de spelers te maken met een vaste ranking met bijbehorende prijzen?

Organiseer je eigen voetbalpool voor het WK in Qatar of doe mee met een van de grootste pools van Nederland via bovenstaande button!

Plaats een reactie