Wie wordt de nummer 1 van Oranje op het WK voetbal in Qatar?

Het aftellen naar een van de grootste sportevenementen ter wereld is begonnen. Over het WK in Qatar is al veel geschreven, maar wie Louis van Gaal mee zal nemen is nog steeds onduidelijk.

Daar moet op vrijdag 11 november verandering in komen want die dag maakt de bondscoach zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend. Die selectie zal nog een hele worsteling voor Van Gaal zijn geweest met geblesseerde spelers, spelers die uit vorm zijn, en ook door het keepersprobleem. Toch zal Oranje over minder dan twee weken al aan de bak moeten. De grote vraag is dus voor welke spelers kiest Van Gaal? En kunnen zij Oranje de wereldtitel bezorgen?

Verschillende posities in Oranje zullen voor het WK in Qatar pas op het laatste moment worden ingevuld. Het team krijgt daarbij steun op de gokmarkt via Cloudbet. Wie staat er in het doel en wie moet voorin zorgen voor de doelpunten? Uit de voorlopige selectie van 39 spelers kunnen we in elk geval afleiden dat Louis van Gaal er zelf ook nog niet uit is. Kiest hij voor klinkende namen, of geeft hij de jeugd een kans? Feit is dat jonge spelers als Xavi Simons (PSV), Sven Botman (Newcastle United) en Pascal Struijk (Leeds United) aan de poorten staan te rammelen.

Vraagtekens achterin en voorin

De tijden waarin al ruim van te voren duidelijk was wie de nummer 1 van Oranje is zijn voorbij. Kiest Van Gaal voor de ervaren Jasper Cillessen of gaat hij voor de minder ervaren Mark Flekken die het in de Bundesliga goed doet of Justin Bijlow? Het zal voor de bondscoach nog een hele puzzel zijn geweest. Remko Pasveer heeft zich de afgelopen maanden niet in vorm getoond Ajax. Andries Noppert heeft goed gepresteerd bij Heerenveen, maar heeft van alle vijf doelmannen geen internationale ervaring.

Een ander vraagteken voor Van Gaal is de spitspositie. Cloudbet biedt onder andere geweldige winkansen op het gebied van doelpunten tijdens het WK. Nederland beschikt over veel slagkracht voorin en heeft daar ook diverse opties. Normaal gesproken is Memphis Depay de onbetwiste keuze voorin, maar sinds zijn blessure van eind september is hij niet meer in actie geweest.

Dit zou cruciaal kunnen zijn voor de diverse doelpuntenmarkten. Mocht hij op tijd hersteld zijn, dan mist hij in elk geval wedstrijdritme. Daarnaast is er nog de vraag wie er meegaat als stormram. Wordt het de ervaren en kopsterke Luuk de Jong of toch Wout Weghorst? Ook hier nog veel onzekerheden.

Keuze bepalend voor het resultaat

De keuzes die Louis van Gaal maakt zullen bepalend zijn voor hoe Oranje het zal doen op dit WK. Van Gaal staat erom bekend dat hij de jeugd graag een kans biedt, dus het meest voor de hand liggend zal zijn dat hij een groep samenstelt die bestaat uit ervaren spelers aangevuld met de grootste talenten, daarbij rekening houdend met spelers die wegens blessures niet op tijd fit zijn.

Spelers als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, zijn zeker van selectie, maar veel anderen zullen gespannen wachten op een telefoontje van de bondscoach. Laten we hopen dat de keuze van Van Gaal de juiste is en dat Oranje na de finale van het WK 2022 op 18 december de wereldcup omhoog mag tillen.

Plaats een reactie