FC Barcelona: een veelzijdige club die je eens in levenden lijve gezien moet hebben

FC Barcelona is een van de beste voetbalclubs ter wereld. Toch heeft de Spaanse voetbalclub heel wat ups and downs gekend: zo werd het contract van Messi niet verlengd, werd trainer Koeman ontslagen en kampt de voetbalclub met een torenhoge schuld van wel meer dan een miljard euro.

Niet naar het WK 2022 in Qatar? Ga naar Barcelona

Na al deze tegenslagen lijkt het er toch op dat de club zich weer aan het herpakken is. Zo is de club verrijkt met Xavi als nieuwe trainer en heeft de club behoorlijk wat nieuwe speler-aanwinsten weten te kopen. Ook lijkt het erop dat FC Barcelona eindelijk weer wat financiële ruimte krijgt na wat miljoenendeals. De club wil weer naar de top klimmen en heeft ondertussen al behoorlijk wat punten binnengesleept. Redenen genoeg om deze veelzijdige club eens in het echt te zien spelen.

Messi Argentinië WK 2022
Foto via depositphotos.com

Normaal gesproken trekt een WK of een EK voetbal veel fans van over de hele wereld. Maar nu het komende WK voetbal in Qatar is, lijkt het er op dat er minder animo is naar tickets voor het WK 2022 voetbal. Mocht je het komende WK voetbal overslaan, dan is een bezoek aan FC Barcelona een mooi alternatief.

Waarom je eens een voetbalwedstrijd van FC Barcelona moet bijwonen

Zoals de voetbalclub zelf al zegt is het ‘Més que un club’, oftewel meer dan een club. FC Barcelona is namelijk naast een voetbalclub ook een club vol supportersverenigingen met talloze leden. Wereldwijd trekken er talloze supporters naar Barcelona om de voetbalclub aan te moedigen. Voor de Spanjaarden is FC Barcelona daarom veel meer dan gewoon een voetbalclub. Het is eigenlijk een stukje cultuur van de Catalanen. We kunnen er dus niet omheen draaien dat de wedstrijden van Barça een en al sensatie en magie doen oplaaien. 

Zo kom je aan tickets voor een wedstrijd van Barça

Wanneer je een tripje richting de Spaanse stad Barcelona hebt gepland, is een voetbalwedstrijd bijwonen van FC Barcelona de ultieme droom. Dit geldt voor de voetballiefhebber, maar ook voor diegene die niet van deze tak van sport houdt is het alsnog een ware belevenis. Want zoals net al werd benoemd is een voetbalwedstrijd van Barça een en al sensatie en magie.

Maar, hoe kom je dan aan tickets voor deze wereldclub? Een tip is om tickets te kopen bij hellotickets.nl. Dit is een officiële partner van FC Barcelona en dus volledig betrouwbaar. Via deze site kun je alle wedstrijden, inclusief de beschikbare tickets, in een oogopslag zien. Zeg maar hallo tegen een onvergetelijke voetbalwedstrijd!

Ook het enorme stadion Camp Nou is een ware trekpleister

Zijn er geen tickets meer beschikbaar wanneer jij nou nét in Barcelona bent? Jammer, maar wees niet getreurd. Je kunt namelijk alsnog het enorme stadion van FC Barcelona bezoeken: Camp Nou. Een manier om toch nog die magische ervaring te ontdekken van Barça. Toch zal je niet de enige zijn. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen het grootste stadion van Europa – zo heeft het stadion wel meer dan 99 duizend zitplaatsen.

camp nou fc barcelona gevuld met supporters
Photo by Krzysztof Dubiel on Unsplash

Camp Nou is dus een enorme trekpleister in de omgeving, samen met het FC Barcelona-museum. Ook zéker een bezoekje waard, want hier leer je alles over de voetbalclub. Bovendien word je meegenomen in de hoogtepunten van de voetbalclub, waarbij je heel wat trofeeën kunt bewonderen. Ook zie je foto’s, voetbalshirts en films van de meest bekende voetballers die hebben gespeeld bij deze memorabele club.

Je kunt deze twee bezienswaardigheden combineren met de Camp Nou Experience Tour, waarbij je een rondleiding in Camp Nou krijgt en vervolgens een bezoekje kunt brengen aan het museum.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe selectie?

Zoals al eerder werd benoemd kende de Spaanse voetbalclub heel wat hoogte- en dieptepunten. Met een torenhoge schuld wist de club alsnog heel wat nieuwe spelers aan te trekken. Zo werd onder andere Ferran Torres voor zo’n 55 miljoen euro verwelkomt bij de club, komt Raphinha erbij voor 58 miljoen euro en wordt er 50 miljoen euro neergelegd voor Koundé. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is dus heel wat veranderd in de selectie van FC Barcelona. En dat allemaal onder leiding van de nieuwe trainer Xavi, een oud-voetballer van de club.

Maar, zullen al deze veranderingen wel zijn vruchten afwerpen voor de club? Dat begint er wel op te lijken. Met wat meer financiële ruimte moet de club weer aantrekkelijk worden voor nieuwe spelers en kan Xavi zijn doelen verwezenlijken. Er wordt hard gewerkt aan de toekomst van de club, en om dat terug te zien in een wedstrijd in Camp Nou is een wedstrijd om nooit te vergeten.

Plaats een reactie