Gids voor live weddenschappen tijdens het WK voetbal

Binnenkort gaat het gebeuren, het WK 2022 voetbal in Qatar begint in november van dit jaar. Velen van jullie hebben er waarschijnlijk aan gedacht om live te wedden. Maar wat is het en hoe doe je het? Hier is onze gids over hoe live te wedden tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar.

Live streaming van voetbalwedstrijden

Online wedkantoren krijgen veel aandacht van sportwedders. Dat is geen toeval, want goksites hebben een breed scala aan aanbiedingen voor hun gebruikers. Bookmakers bieden hun klanten ook een aantal aanvullende diensten aan, waaronder live-uitzendingen van sportevenementen. Deze functie wordt op sommige weddenschapsites ook wel live stream genoemd en behoort zeker tot de topaanbiedingen die een bookmaker kan hebben. De meeste gokkers zijn op zoek naar live streaming van voetbalwedstrijden, maar het is ook beschikbaar voor andere sporten.

Volgens Erik King van Leeuwslots wordt live video op goksites steeds populairder onder gokkers en zij hebben onderzocht welke aanbieders deze dienst aanbieden voor klanten in Nederland. We hebben ook in detail gekeken naar andere belangrijke punten over live wedstrijden op weddenschappen sites, en we zullen alle nodige informatie met je delen in de volgende paragrafen.

live uitzendingen TV WK voetbal 2022
Foto via Maxim Hopman on Unsplash

Bookmakers die live wedstrijden aanbieden, hebben meestal ook specifieke vereisten om toegang te krijgen. De belangrijkste vereiste is dat je geregistreerd bent op de site, aangezien de live video niet beschikbaar is als je geen account hebt op de desbetreffende site.

Sommige omroepen hebben andere regels voor het uitzenden van live video. Een van die vereisten kan een positief saldo op je rekening op de site zijn. De meeste weddenschappen sites in Nederland vereisen dat je minstens 1 cent op je rekening hebt staan om toegang te krijgen tot de live streams. Voor sommige evenementen is een weddenschap op het specifieke evenement vereist om de afbeelding actief te maken. Voor al deze vereisten van de specifieke operator, zullen we ook met je delen in de secties hieronder, waar we kijken naar de live streaming service van elke operator afzonderlijk.

Live sport streaming van de bookmakers

Live uitzendingen van sportevenementen op weddenschapsites waren zeker geen traditionele praktijk toen zij voor het eerst verschenen. Live video’s werden pas aangeboden na de komst van de zogenaamde live stream diensten. Hierdoor konden ook wedkantoren soortgelijke platforms op hun websites integreren.

Als je je afvraagt of dit legaal is, kunnen wij je verzekeren dat het volkomen legaal is om livestreams van bookmakers aan te bieden. Dit komt doordat de bedrijven zelf onderhandelen met de omroeporganisaties die de rechten hebben op specifieke kampioenschappen om deze op hun websites op te nemen.

Na verloop van tijd begonnen online bookmakers steeds meer live-evenementen op hun websites aan te bieden. De trend is dat het aantal van deze evenementen toeneemt, evenals het aantal bookmakers dat een soortgelijke dienst aanbiedt.

Live video voor sportevenementen op websites van online bookmakers is beschikbaar wanneer de wedstrijd in kwestie naar de live weddenschap sectie van de exploitant gaat. Kort voor het evenement begint, is ook de live-uitzending ervan beschikbaar. In de meeste gevallen is het beeld identiek aan dat op TV, maar het is iets trager dan de live tracking die door de WK bookmakers wordt aangeboden. Het is echter snel genoeg om je  in real time van het evenement te laten genieten.

live WK voetbal kijken via livestream
Foto via Norbert Braun op Unsplash

Mogelijke problemen bij het live WK voetbal kijken

Bij het kijken naar live wedstrijden op sites van online bookmakers doen zich zelden problemen voor. Natuurlijk zijn ze mogelijk, en zelfs soms hangt de oplossing niet af van de bookmaker zelf, maar van de aanbieder van de live-uitzending. De mogelijke problemen zijn echter niet talrijk. Als je een zwakke internetverbinding hebt, zullen de video’s niet goed laden.

Dit zal resulteren in slechte beeldkwaliteit en stotteren tot in het oneindige. Een ander groot probleem met live streams van bookmakers dat gebruikers tegenkomen is de activering van Flash Player. Het is ingebouwd in moderne browsers of geïnstalleerd als een afzonderlijke plug-in, maar het is nodig door de weddenschappen sites voor de live stream te draaien.

Hoe kies je waar je online wedstrijden kunt kijken?

Aangezien er verschillende opties voor jou is om te kiezen een weddenschappen site om live sportevenementen te kijken, is het niet gemakkelijk om te kiezen een van hen. Dat kan het echter wel worden als je er nog een paar selectiecriteria aan toevoegt. Voor dit doel kun je ook onze bookmaker vergelijkingstool gebruiken, die je gedetailleerde informatie geeft over alle belangrijke kenmerken die een bookmaker wel of niet heeft. Het is belangrijk dat je een bookmaker kiest die je niet alleen live streaming van evenementen aanbiedt, maar ook geschikte weddenschapsopties voor je hebt.

Let ook op welke evenementen live worden uitgezonden en of die met je favoriete teams of kampioenschappen er bij zijn. Wij raden je aan een grondige analyse van de bookmaker te maken en te beoordelen of deze geschikt is voor je behoeften voordat je hem kiest.

Plaats een reactie