Nederland op het WK 2022: winnen we de titel?

Eén ding is zeker, het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het WK voetbal 2022 in Qatar. In de zware Groep G van de Europese kwalificatiewedstrijden versloeg Oranje met succes Turkije en Noorwegen, en na het missen van het laatste WK voetbal zijn ze er dit keer weer bij.

Kan Nederland de finale winnen?

Voor iedereen die nauwelijks kan wachten op de aftrap, moet gezegd worden dat er zeker weer gratis weddenschappen zullen zijn, die je gratis kunt krijgen als onderdeel van de bonussen bij de online bookmakers. Nederland stond tot nu toe drie keer in de WK-finale, maar verloor telkens. De vraag is nu natuurlijk of ze deze keer de titel kunnen winnen.

Fans Nederlands elftal WK 2022 voetbal
Photo by sebastiaan stam on Unsplash

Nederland is altijd een van de grote voetballanden geweest. Toch is het team er nooit in geslaagd te zegevieren op een WK. Maar dat staat op het punt te veranderen in het woestijnland. Dit keer is Oranje definitief een van de favorieten voor het WK van 2022.

Aan de ene kant is de ploeg echt sterk, en aan de andere kant ziet het Nederlands elftal het als vanzelfsprekend om voor grote titels te spelen. Daarom zijn er nu al aantrekkelijke weddenschappen op Nederland bij het WK 2022.

De Nederlanders hebben het ticket naar Qatar

In de WK-kwalificatiewedstrijden in Europa werd Oranje ingedeeld in een spannende groep. In deze groep moest Oranje winnen van twee zeer ambitieuze teams. De outsiders waren Montenegro, Letland en Gibraltar. De strijd om de groepsoverwinning bleef tot het einde toe spannend. Uiteindelijk wist Oranje te zegevieren over Turkije met zeven overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag. Zelfs na de eerste speeldag was de druk erg hoog na de 2:4 nederlaag in Turkije. Het doelsaldo was uiteindelijk 33:8.

De beste spelers van Nederland in de WK-kwalificatie voor 2022

Memphis Depay stond garant voor het WK-ticket van Nederland. De centrumspits van FC Barcelona maakte 12 doelpunten in de tien kwalificatiewedstrijden. Daarmee werd hij topscorer van de Europese WK-kwalificatiewedstrijden. Bijzonder indrukwekkend is het feit dat Depay ook nog eens zes doelpunten heeft gemaakt. Daarmee voerde hij de scorerslijst ruimschoots aan. In zo’n goede vorm wordt Depay beschouwd als een grote hoop in oranje voor het WK van 2022.

speelschema wk gewijzigd gevolgen Nederland
Photo by Ambitious Creative Co. – Rick Barrett on Unsplash

Davy Klaassen van Ajax Amsterdam was ook overtuigend met vier doelpunten. Ook zijn teamgenoot Berghuis overtuigde, want hij droeg met twee doelpunten en vier assists bij aan de Nederlandse kwalificatie. Ook de jonge Donyell Malen van Borussia Dortmund brak definitief door bij de selectie van het Nederlands elftal. Een andere jonge speler toonde veel potentieel, namelijk Ryan Gravenberch van Bayern München.

Het Nederlandse team

In de zomer van 2021 wisselde Oranje van coach na een slechte start in de WK-kwalificatie en andere teleurstellende resultaten. Het was nu tijd voor Frank de Boer om te gaan. Vanaf dat moment nam Louis van Gaal, een oude bekende, het over. De prominente coach had van 2000 tot 2002 al de leiding over het Nederlands elftal als Bondscoach. Hij introduceerde opnieuw het klassieke systeem van het Elftal: de 4-3-3. Ook in Qatar zal de ploeg met precies dit systeem aantreden. Ook nu hebben de opstellingen tot nu toe al hints gegeven over de mogelijke ploeg van het Elftal op het WK 2022.

Van Gaal heeft veel opties in het doel. Maar het is de vraag of een van deze opties uiteindelijk het kaliber heeft om een van de beste keepers op het WK van 2022 te worden. De bondscoach heeft in de WK-kwalificatie grotendeels vertrouwd op Justin Bijlow van Feyenoord Rotterdam. In de toekomst zou de jonge doelman in het Nederlandse doel moeten staan. Dit zou al in Qatar kunnen beginnen.

Jasper Cillessen (FC Valencia) zal waarschijnlijk als nummer twee naar de woestijnstaat afreizen. Tim Krul (Norwich City) zou ook een plaats in de ploeg kunnen krijgen. Mark Flekken van SC Freiburg zou een alternatief zijn, maar Krul heeft veel meer ervaring. Dus de keeperskwestie is nog steeds erg spannend, omdat het nogal obscuur is.

De defensieve superstars

Virgil van Dijk is ongetwijfeld het hoofd van de verdediging, die uiteindelijk de taak heeft om de achterste vier bij elkaar te houden. De Liverpool FC speler is ook de aanvoerder en leider van het team. Hij is eindelijk weer fit na een lange blessure. In Qatar zal hij zeker een belangrijke bouwsteen zijn.

Matthijs de Ligt (Bayern München) zal naast hem de centrale verdediging invullen. Iets anders zou op zijn minst een grote verrassing zijn. De ervaren Daley Blind wordt waarschijnlijk op links verwacht. En de favoriet voor rechts is waarschijnlijk Denzel Dumfries (Inter Milaan).

Coach van Gaal heeft echter veel andere opties in de verdediging. Daartoe behoren Nathan Aké van Manchester City, Patrick van Aanholt (Galatasaray Istanbul) en jonge spelers als Jurrien Timber (Ajax) en Owen Wijndal (AZ Alkmaar). Het is echter denkbaar dat het WK te vroeg komt voor deze spelers.

Oranje en het middenveld

In ieder geval speelt Georginio Wijnaldum (AS Roma) hier een heel belangrijke rol, want hij moet het team bij elkaar houden in het centrum. Maar door een gebroken scheenbeen zal hij naar alle waarschijnlijkheid het WK missen. Dit is uiterst bitter voor Oranje.

Door dit feit gaat de aandacht nu steeds meer uit naar de jonge FC Barcelona spelverdeler Frenkie de Jong. Dankzij hem zou Oranje een echte topploeg moeten worden. Of hij de taak aankan, is echter nog niet duidelijk. Aan de ene kant is zijn potentieel onbetwist, maar aan de andere kant had Jong zowel bij de club als bij de nationale ploeg een reeks slechte wedstrijden.

Hierdoor heeft Van Gaal bijna alleen maar jonge spelers. Hier is het echter nog niet zeker of ze echt opgewassen zijn tegen de uitdaging van het WK. Een van hen is bijvoorbeeld Ryan Gravenberch, en Donny van de Beek (Manchester United) zal waarschijnlijk ook naar Qatar afreizen. In het WK 2022 nieuws houden we u in elk geval op de hoogte van de deelname van het Nederlands elftal aan het spannende kampioenschap. Het WK begint op 20 november en duurt tot en met zondag 18 december 2022. Bekijk hier het volledige speelschema van het WK voetbal 2022.

Plaats een reactie